De BedSense is in gebruik, positief geëvalueerd en iedereen is tevreden. Hét moment om een taart te bestellen en dit te vieren! Maar ook het moment om na te denken over de toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat de bedsense up to date blijft? Hier sta je weer aan het begin van een nieuwe ontwikkeling die begint met het stellen van vragen aan cliënten, zorgprofessionals en leidinggevenden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de data van de sensoren te analyseren en contact te onderhouden met de leverancier over nieuwe ontwikkelkansen. Want de datastromen van BedSense bieden nieuwe ontwikkelkansen voor de organisatie. En wellicht zijn er ook andere bij-effecten gesignaleerd die zorge voor nieuwe aanpassingen in de zorg.

Om hier effectief mee om te gaan is het belangrijk om vooraf aan de implementatie, vastgesteld te hebben waarom je de BedSense in wilt zetten om welk doel te behalen. Dit geeft richting in de nieuwe toepassingen die je wilt verkennen met de nieuwe datastromen die de BedSense genereert.

Dit voorkomt ook dat je aan het begin de BedSense inzet om de werkdruk te verlagen en later met dezelfde BedSense gaat proberen om minder medewerkers in te zetten op de afdeling (werkdruk weer omhoog). De doelstelling/strategie die vooraf besproken is, moet de leidraad blijven bij de verdere verkenning van de datastromen die de BedSense genereert.

Doelstelling

Het doel is het effectief en strategisch verkennen van bij-effecten en nieuwe toepassingen die de BedSense oplevert.

 

Checklist/stappenplan

Bekijk de sheet bij-effecten en nieuwe toepassingen van de Bedsense